Trump: Javën tjetër do ta mbyllë kufirin me Meksikën

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump tha se do ta mbyllë kufirin jugor, apo një pjesë të madhe të tij, nëse Meksika nuk e ndalë menjëherë migrimin e paligjshëm.

Trump: Javën tjetër do ta mbyllë kufirin me Meksikën

Ai tha se do të ishte shumë e lehtë për Meksikën që të ndalë migrimin e paligjshëm duke e goditur njëkohësisht edhe trafikun e drogës.

Përmes një postimi tjetër në Twitter, presidenti Trump i bëri thirrje Kongresit që menjëherë të ndryshojë ligjet e migracionit. Ai akuzoi demokratët për ligje të “dobëta” të migracionit.

Çështja e sigurisë në kufirin me Meksikën, ka ngjallur tash e sa kohë përplasje brenda Shteteve të Bashkuara.

Gjatë fushatës zgjedhore, presidenti Trump, pati premtuar se do ta ndërtojë një mur në kufirin jugor me Meksikën në mënyrë që të ndalë migrimin e paligjshëm dhe trafikun e drogës.

Gjatë fushatës ai tha se Meksika do ta ndërtojë murin me paratë e saj, mirëpo më vonë i kërkoi Kongresit ndarjen e 5.7 miliardë dollarëve për ndërtimin e murit.

Kjo kërkesë po kundërshtohet nga demokratët në Kongres, duke mos ndarë mjetet e nevojshme për ndërtimin e tij. Presidenti Trump shpalli më pas gjendjen e emergjencës e cila i lejon atij të përdorë fondet e ndara për çështje tjera të mbrojtjes dhe sigurisë për të ndërtuar murin me Meksikën.