Trump: Lufta tregtare me Kinën mund të dëmtojë Apple

Trump: Lufta tregtare me Kinën mund të dëmtojë Apple

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, tha se lufta tregtare e cila po ashpërsohet dita ditës me Kinën, do ta bëjë më të vështirë për Apple për konkurruar me Samsung.

Kjo ishte baza e mesazhit të Tim Cook për Trump gjatë një dreke që patën së bashku.

Apple do të goditej nga tarifat e reja të cilat pritet të hyjnë në fuqi më 1 shtator sepse produktet e kompanisë prodhohen në Kinë, ndërsa do t’i shpëtonte tarifave për shkak se produktet e gjigantit korean prodhohen kryesisht në Vietnam, Indi, Indonezi dhe vende të tjera të botës.

Sipas Reuters, përcjell Telegrafi, rritje do të pësojnë kufjet wireless Apple AirPods dhe Apple Watch.