Trumpi thotë se armëpushimi në Siri është permanent, heq sanksionet

Trumpi thotë se armëpushimi në Siri është permanent, heq sanksionet

Presidenti i Amerikës, Donald Trump, ka thënë të mërkurën se është vendosur për armëpushim permanent në Sirinë veriore, duke garantuar se SHBA-ja do të heqë sanksionet që kishte vënë ndaj produkteve të importuara nga Turqia si përgjigje e dhunës.

Trumpi po ashtu ka bërë të ditur se zëvendëspresidenti Mike Pance dhe Sekretari Mike Pompeo do të deklarojnë ndryshim të kursit të SHBA-së në marrëdhëniet me Lindjen e Mesme, aty ku ai ka thënë se shumë amerikanë kanë vdekur.