Turqia rihap kishën “Shën Sofia”, e drejtë që na është dhënë nga sulltani

Turqia rihap kishën “Shën Sofia”, e drejtë që na është dhënë nga sulltani

Turqia parashikon që të hapë dyert e kishës së “Shën Sofisë” për ritet e besimit islam.

Një objekt që mbrohet nga UNESCO kisha ka shërbyer si muze që nga viti 1935 dhe duket se Ankaraja ka aktualisht plane të tjera.

Ministri turk i Kulturës, Numan Kurtumlus, deklaroi gjatë një konference për shtyp se Hapja e “Shën Sofisë” për falje është një e drejtë që na e ka dhënë sulltan Mehmet Ngadhnjimtari që e ktheu atë në vend adhurimi.

Ministri turk ka shtuar se kjo nuk është në një agjendë afatshkurtër, por punët restauruese kanë nisur, Kurtumlus e ka vlerësuar objektin për trashëgiminë bizantine dhe osmane.