U la shtatzënë nga fqinji 55 vjeçar, shteti braktis 15 vjeçaren

04.06.2018 20:33
U la shtatzënë nga fqinji 55 vjeçar, shteti braktis 15 vjeçaren

Për gati një vit, 15-vjeçarja që është edhe fëmijë edhe nënë kërkonte ndihmë se ishte e kërcënuar, e vetme dhe e mposhtur nga varfëria.

Në moshën 14-vjeçare u përdhunua nga fqinji 55-vjeçar.

Ligor Bibe u dënua dhe do qëndrojë në burg më pak se pesë vite, por deri në vendimin e dhënë javën e kaluar, vajza e mitur ishte nën presion.

Asaj i kërkohej që të mohonte se ishte dhunuar. Deri në fund qëndroi falë kurajos së saj dhe pa ndihmë. Në derën e saj nuk trokiti kërkush për t’i dhënë ndihmë konkrete. Top Channel pyeti disa organizata të shoqërisë civile që marrin fonde dhe reklamojnë se mbrojnë dhe ndihmojnë gratë dhe fëmijët.

Në Pogradec, shoqata “Unë gruaja” tregon se ka çuar koordinatoren lokale për t’i thënë se sa herë të ketë nevojë do ta mbështesin emocionalisht, psikologjikisht dhe juridikisht.

Shërbimi social në Pogradec thotë se ka dërguar një psikologe. Vetë vajza dhe nëna e saj vijonin të jetonin nën presion dhe në varfëri ekstreme.

Në Tiranë ka shumë organizata të shoqërisë civile që punojnë duke thithur fondet e donatorëve. Ne pyetëm një prej tyre se çfarë kanë bërë për të ndihmuar të miturën nënë.