U mbajt gara tradicionale e kërcimit tek Ura e Fshenjt

U mbajt gara tradicionale e kërcimit tek Ura e Fshenjt

Për vitin e 69 me radhë është mbajtur gara tradicionale e kërcimit tek Ura e Fshenjt në qytetin e Gjakovës.

Me muzikë dhe nën rrezet e diellit shumë qytetarë kishin ardhur për të shijuar kërcimet e garuesve nga dhjetëra metra lartësi.

Garën e hapi kryetari i komunës së Gjakovës, Ardian Gjini, i cili e konsideroi këtë si një ngjarje shumë të rëndësishme për qytetin që ai e udhëheq dhe tërë Kosovën.

Pjesë e hapjes së kësaj gare ishte dhe zëvendësministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Burbuqe Bakija, e cila tha se kjo garë është më atraktive në Kosovë dhe se do të vazhdojnë ta përkrahin financiarisht.

Ndërkaq, organizatori i kësaj gare Avdyl Osmani tha se për këtë vit nuk ka ndonjë favorit për të fituar garën.

Garuesi, njëherësh fituesi i vitit të kaluar Florid Gashi u shpreh se nuk kanë pasur mundësi shumë që ushtrohen për t’u përgatitur, por pavarësisht kësaj ai u shpreh optimist se do të fitojë.

Gara dhe për këtë vit ka qenë e ndarë në dy kategori në kërcim me këmbë dhe në formë dallëndyshe.