Uber tarifon gabimisht përdoruesit 100 herë më shumë sesa kushtonte udhëtimi

Uber tarifon gabimisht përdoruesit 100 herë më shumë sesa kushtonte udhëtimi

Uber thotë se problemi është zgjidhur dhe kërkoi falje. Shumat e tërhequr do të rikthehen tek përdoruesit në llogaritë e tyre bankare. Megjithatë ndryshimet nuk do të shfaqen përkohësisht në llogaritë e bankare të përdoruesve.

Një gabim në sistemet e Uber ditën e Mërkure bëri që njerëzit të tarifoheshin me 100 herë më shumë sesa kushtonte në të vërtetë. Një përdorues u tarifua me 2,053 dollarë për një udhëtim që kushtonte vetëm 20,53 dollarë.

Problemi u shfaq në Uashington dhe San Diego madje u shtri edhe nëpër Evropë si në Paris. Disa përdorues morën paralajmërime nga bankat e tyre për tarifimin e kartave të kreditit.

Uber thotë se problemi është zgjidhur dhe kërkoi falje. Shumat e tërhequr do të rikthehen tek përdoruesit në llogaritë e tyre bankare. Megjithatë ndryshimet nuk do të shfaqen përkohësisht në llogaritë e bankare të përdoruesve.

Shumë konsumatorë gjithashtu shprehën pakënaqësi për sjelljen e Uber dhe mungesën e kujdesit ndaj klientit.