Udhëheqësi ushtarak në Burma: Nëse dilni në protesta mund të qëlloheni në kokë dhe mbrapa

Udhëheqësi ushtarak në Burma: Nëse dilni në protesta mund të qëlloheni në kokë dhe mbrapa

Udhëheqësi ushtarak i Burma ka premtuar të “mbrojë demokracinë” ndërsa regjimi paralajmëroi protestuesit anti-grusht shteti kundër daljes në rrugë.

Min Aung Hlaing, duke folur në TV kombëtar për të shënuar Ditën e Forcave të Armatosura, përsëri premtoi zgjedhje por nuk dha asnjë datë.

TV Shtetëror paralajmëroi në një transmetim të veçantë të Premten se protestuesit mund të rrezikojnë të qëllohen në “kokë dhe mbrapa”.

Më shumë se 320 njerëz janë qëlluar për vdekje në shtypjen e protestave që nga grushti i shtetit më 1 shkurt, raporton BBC.

“Ushtria kërkon të bashkojë duart me të gjithë kombin për të mbrojtur demokracinë,” tha Min Aung Hlaing në një transmetim të drejtpërdrejtë të Shtunën.

“Akte të dhunshme që prekin stabilitetin dhe sigurinë për të bërë kërkesa janë të papërshtatshme”. Insajderi.com