UEFA njofton formatin e ri për garat e klubeve që do të prezantohen që nga sezoni 2024/25

UEFA njofton formatin e ri për garat e klubeve që do të prezantohen që nga sezoni 2024/25

Komiteti Ekzekutiv i UEFA-së miratoi sot një format të ri për garat e klubeve që nga sezoni 2024/2025, njofton Insajderi.

Reformat vijnë pas një konsultimi të gjerë në të gjithë familjen e futbollit dhe morën mbështetjen unanime nga Bordi i ECA dhe Komiteti i Garave të Klubit UEFA (i bërë nga një shumicë e përfaqësuesve të klubeve) gjatë të premtes së kaluar.

Ndryshimet e bëra janë krijuar për të siguruar të ardhmen pozitive të futbollit evropian në çdo nivel dhe për të përmbushur nevojat në zhvillim të të gjithë aktorëve të tij, thuhet në njoftimin e UEFA-së.

Duke konfirmuar pa dyshim angazhimin e përbashkët për parimin e konkurrencës së hapur dhe meritës sportive në të gjithë kontinentin, qëllimi i përbashkët ka qenë gjithashtu të mbështesë ligat e brendshme. Duke komentuar formatin e ri, presidenti i UEFA-s Aleksander Čeferin, tha: “Ky format i ri mbështet statusin dhe të ardhmen e lojës së brendshme gjithashtu në të gjithë Evropën. Ai ruan parimin që performanca e brendshme duhet të jetë çelësi i kualifikimit dhe rikonfirmon parimet e solidaritetit përmes lojës dhe konkurrencës së hapur”.

“Futbolli është një thesar shoqëror dhe kulturor, i pasuruar me vlera, tradita dhe emocione të ndara në të gjithë kontinentin tonë. Si organ qeverisës dhe administratorë të përgjegjshëm të lojës evropiane, është roli i UEFA-s të ruajë këtë trashëgimi duke udhëhequr zhvillimin e ardhshëm të futbollit në Evropë për shoqatat, ligat, klubet, lojtarët dhe tifozët kombëtarë në çdo nivel. Kjo është arsyeja pse ne patëm një proces të gjerë konsultimi gjatë dy viteve të fundit që çoi në mbështetjen unanime të propozimit tonë dhe ne jemi të bindur që këto reforma arrijnë ato objektiva”, tha në fund Ceferin. /Insajderi.com