Universiteti Yale po ofron një “kurs lumturie” falas

Universiteti Yale po ofron një “kurs lumturie” falas

Në mënyrë që të ndihmojë të rinjtë të luftojnë krizën në rritje të shëndetit mendor të sjellë nga pandemia, Universiteti Yale tani po ofron një variacion të kursit të tij më të popullarizuar në internet për më shumë se 500 studentë të shkollave të mesme me të ardhura të ulëta në të gjithë SHBA-në pa asnjë kosto, shkruan CNN, trasnmeton Insajderi.

Profesoresha e psikologjisë në Yale Laurie Santos krijoi kursin në internet – të quajtur “Shkenca e Mirëqenies” – në vitin 2018.

U prezantua në të njëjtin vit me versionin e saj personal të kursit, “Psikologjia dhe Jeta e Mirë”, e cila tërhoqi më shumë se 1,200 studentë, ose rreth një në katër studentë në kampus, në semestrin e tij të parë, sipas një deklarate të lëshuar nga Yale.

Gjysma e parë e kursit u ofron studentëve njohuri nga psikologjia dhe neuroshkenca rreth asaj që nxit lumturinë. Gjysma e dytë e kursit përfshin ushtrime të ndryshimit të sjelljes të dizajnuara për të ndihmuar në ri-programimin e trurit. /Insajderi.com