Ura që e ndanë Mitrovicën një dështim i madh i BE-së për ta hapur

Ura që e ndanë Mitrovicën një dështim i madh i BE-së për ta hapur

Ura që do të duhej ta bashkonte qytetin e Mitrovicës dhe Veriun e Kosovës me pjesën tjetër të Republikës. Por, në fakt ajo është pika që i ndanë tash e dy dekada.

Bashkimi Evropian kishte provuar që ta rregullonte këtë problem, por kjo urë ende mbetet e mbyllur, se si ndodhi kjo e mësoni në dokumentar.

InDoks në këtë dokumentar do t’i kthehet problemit të Veriut që edhe pak ditë do të përballet me zgjedhjet që dihet që do ti fitojë Lista Serbe.

Serbët e tjerë, që nga vrasja e Oliver Ivanoviqit, frikësohen t’i konkurrojnë asaj, kurse Vetëvendosja e PDK-ja po marrin pjesë në zgjedhjet që dihet që nuk mund t’i fitojnë. E zgjedhjet edhe mund të dështojnë, ani pse do të shpenzohen qindra-mijëra euro në to./ Insajderi.com