Ushqimet që shkatërrojnë imunitetin dhe organizmin

Ushqimet që shkatërrojnë imunitetin dhe organizmin

Një nga pjesët më thelbësore për organizmin është sistemi imunitar.

Shtyllat kryesore në të cilat bazohet ky sistem janë gjumi i mjaftueshëm, aktiviteti fizik dhe ushqyerja e shëndetshme.

Mishi i kuq është i pari në listën e ushqimeve të cilat i bëjnë keq organizmit. Kjo ndodh për shkak se përmban shumë sheqerna të cilat nuk treten nga organizmi.

Ushqimet e skuqura nuk janë të këqija vetëm për imunitetin por ato rrisin edhe kolesterolin, nxisin inflamacionin dhe dobësojnë imunitetin.

Pijet e gazuara përpos që shkatërrojnë imunitetin dhe nuk kanë asnjë vlerë ushqimore. Acidi që gjindet te këto pije përthith depozitat e kalciumit dhe magnezit në trup.

Ëmbëlsirat me përmbajtjen e lartë të sheqerit e nënshtrojnë sistemin imunitar duke sulmuar qelizat që mposhtin bakteriet./Insajderi.com

Burimi: Agroweb