fbpx

Ushqimet të cilat e lehtësojnë stresin

Ushqimet të cilat e lehtësojnë stresin

Pasi stresi është bërë një gjë e pranishme në jetën njerëzore, atëherë ekzistojnë disa ushqime të cilat na ndihmojnë që ta lehtësojmë atë.

Avokado

Si një bazë për një kohë të lehtë, gjysma e një avokado është sa një tas natyral i yndyrave mbështetëse të trurit. Kur ne dëshirojmë sheqer, kimia jonë e tronditur e trurit mund të zbutet pikërisht nga këto yndyra. Provoni të konsumoni avokado dhe do e kuptoni që do ndjeheni më mirë.

Çokollata e zezë

Një studim tregoi se 40g në ditë i ndihmonte njerëzit të përballonin stresin. Kjo mund të jetë shumë e dobishme në qoftë se ju keni një zakon të një ‘trajtimi të ëmbël’ të pasdites që dëshironi të ndryshoni. Kos, manaferra dhe kanellë, këto tri produkte janë konsideruar shumë të mira për lehtësimin e stresit. Duke i konsumuar, vetëm pas pak minutave do të ndjeheni më të qetë.

Arra e kokosit

Arra e kokosit ka një ëmbëlsirë delikate në shijen e saj, por që në të vërtetë na ndihmon të balancojmë sheqerin në gjak dhe madje të nxjerrim energji dhe përqendrim.