Ushtarët zviceran për herë të tretë preken nga diarrea

Ushtarët zviceran për herë të tretë preken nga diarrea

Rreth 90 anëtarë të ushtrisë zvicerane të bazuara në Sion janë prekur nga problemet gastro-intestinale. Ky është rasti i tretë i tillë këtë verë.

Anëtarët e shkollës së policisë ushtarake filluan të ndjehen të sëmurë të enjten në mbrëmje,thotë një deklaratë  e ushtrisë.

Atyre iu është dhënë trajtimi dhe banesat e tyre janë dezinfektuar. Sipas raporteve të medias, stafi vuan nga raste të lehta të diarresë. Askush nuk shkoi në spital.

“Për momentin, hetimet vazhdojnë në shkaqet e simptomave të sëmundjes”, tha deklarata e ushtrisë.

Në fillim të korrikut, 50 ushtarë të vendosur në kazermat e lidhjeve Jassbachexternal në Emmentalin e Bernës duhej të trajtoheshin për problemet gastrointestinal. Katër ishin në një gjendje kritike për një kohë të shkurtër.

Në një incident të veçantë në të njëjtën kohë një duzinë rekrutësh u prekën nga problemet e stomakut në bazën ushtarake në lidhjen Bièreexternal në kantonin Vaud, por rastet nuk ishin aq të këqija sa në Jassbach.

Problemet gastrointestinalë në shkollat ​​ushtarake zakonisht janë të rralla, tha Reist. Numri i rasteve këtë verë ishte i pazakontë, shtoi ai, shkruan Sëissinfo, përcjell Albinfo.ch.