Vala e dytë e pandemisë kërcënim për turizmin në Dubai

Vala e dytë e pandemisë kërcënim për turizmin në Dubai

Një valë e dytë e infeksioneve të Coronavirusit kërcënon të përmbysë një lulëzim turistik në Dubai, që siguron ekonominë e tij të goditur, edhe pse me kaq pak vende të hapura globalisht, sektori i tij i mikpritjes shpreson që turistët të vazhdojnë të vijnë, transmeton Insajderi.

Numri i vizitorëve filloi të zvogëlohej në fillim të janarit, thanë disa pronarë të lokaleve dhe restoranteve, megjithëse kjo mund të jetë e lidhur me fundin e sezonit të udhëtimeve dimërore sesa me rritjen e nivelit të infeksioneve, raporton Reuters.

Së bashku me mbajtjen e detyrueshme të maskave në distancën publike dhe shoqërore, Dubai ka kufizuar më tej kapacitetin në restorante dhe tubime shoqërore.

Ai gjithashtu kufizoi kapacitetin e hotelit dhe qendrës tregtare dhe rivendosi një kërkesë për të gjithë pasagjerët që vijnë për të bërë testin që tregon se janë pa virus. /Insajderi.com