Vdes drejtori i Samsung në moshën 79 vjeç

Vdes drejtori i Samsung në moshën 79 vjeç

Lee Kun-hee, i cili ndërtoi kompaninë Samsung duke e shëndrruar në një gjigant global të telefonave inteligjentë, televizioneve dhe çipave kompjuterikë.

Ai u dënua dy herë  dhe poashtu u fal dy herë i për krime të jakave të bardha të kryera gjatë rrugës,

Lee vdiq të dielën në Seul, kryeqyteti i Koresë së Jugut. Ai ishte 78 vjeç.

Samsung njoftoi vdekjen por nuk specifikoi shkakun. Z. Lee ishte i paaftë që nga një sulm në zemër në 2014.

Kur Z. Lee mori timonin në Samsung Group në 1987, pas vdekjes së babait të tij dhe themeluesit të konglomeratit, Lee Byung-chull, shumica e Perëndimit e dinin njësinë elektronike të grupit vetëm si një prodhues i televizioneve të lira dhe mikrovalëve jo të besueshme të shitura në dyqane zbritje.

Lee Kun-hee e shtyu kompaninë në shkallët teknologjike.

Nga fillimi i viteve 1990, Samsung kishte tejkaluar rivalët japonezë dhe amerikanë për t’u bërë një hapësues në çipet e kujtesës.

Firma arriti në dominimin e ekraneve të sheshtë ndërsa ekranet humbën pjesën më të madhe të tyre. Samsung pushtoi tregun të celularëve ndërsa telefonat celularë u bënë pajisje kompjuterike në vitet 2000./Insajderi.com

Burimi: New York Times