Vdiqën nga uria, pasi që anija  u prish lundroi një javë pa pushim

Vdiqën nga uria, pasi që anija  u prish lundroi një javë pa pushim

Organizata e Kombeve Bashkuara për Emigrantët ka njoftuar se kanë vdekur më shumë se 15 persona,  për shkak se anija u prish, duke i lënë ata në det për plotë një javë, pa buk e pa ujë.

Ndërsa të mbijetuarit treguan se si vdiqën mërgimtarët  nga Etiopia.

“Disa vdiqën nga uria dhe etja, disa u mbytën dhe disa arritën në Jemen, por vdiqën para se të trajnoheshin nga mjekët”.

Mërgimtarët u transportuan nga kontrabandistët nga Xhibuti në Jemen me këtë anije, transmeton KosovaPress.

Ndërkaq për më shume se 4 vjet  Jemeni është në luftë civile, në të cilën dhjetëra- mijëra janë vrarë dhe vendi është në prag të urisë.