Vëllai i madh i Loredanës dënohet për zhvatje

Vëllai i madh i Loredanës dënohet për zhvatje
Burimi i fotografisë: Blick.ch

Sipas Blick.ch, vëllau i madh i Loredanës është akuzuar për falsifikim dhe zhvatje, njofton Insajderi.

Luan B (40) u paraqit si një biznesmen i suksesshëm në internet. Ai duket se nuk dëshironte të njihej si vëllau i reperes e cila pësoi një skandal pak vite më parë.

Gjykata penale tani e ka dënuar atë për falsifikim, përpjekje për zhvatje dhe përgjim të shumëfishtë dhe regjistrim të bisedave të huaja, siç raporton revista online “Zentralplus”.

Sipas aktakuzës, që ka BLICK, bëhej fjalë për bizhuteri, borxhe dhe regjistrime të zërit. Për vite, Luan B. mbajti një marrëdhënie biznesi me paditësin privat të ndjerë Dominic N.*, djali i një konteshë të Lucernit.

ai organizoi një intervistë televizive në televizionin kosovar dhe kreu detyra të tilla si transporti i bizhuterive. Në Mars 2015, Luan B. kërkoi 480,000 euro nga paditësi privat. Ai ia ka borxh paratë si komision për shitje bizhuterish prej rreth 1.3 milion franga.

Luan B. prandaj nisi procedurat civile kundër Dominic N. Më 8 qershor 2016, ai paraqiti një njohje të fajit, të datës 25 shtator 2014. Dominic N. më pas konfirmoi se i ka borxh paratë. Por paditësi privat ishte i sigurt se ai kurrë nuk do të kishte nënshkruar një njohje të tillë. Dokumenti është i falsifikuar.

Shantazh me regjistrime të fshehta

Për më tepër, Instituti Ligjor i Cyrihut arrin në përfundimin se pjesa e tekstit me nënshkrimin ishte futur veçmas: “Imazhi gjurmë flet jashtëzakonisht në favor të hipotezës që dokumenti është krijuar në dy hapa në kohë të ndryshme”.

Sipas aktakuzës, Luan B. i dërgoi Dominic N. një email duke i kërkuar të paguante. Në shtojcë kishte regjistrime zanore në të cilat pala e dëmtuar flet për “mashtrimet” e veta. Regjistrimet janë bërë pa dijeninë e tij.

Gjykata penale kryesisht ra dakord me akuzat – dhe dënoi Luan B. me dy vjet burg. /Insajderi.com