Vera po vjen, ja pse duhet të konsumoni shalqi

Vera po vjen, ja pse duhet të konsumoni shalqi

Tashmë që vera ka mbëritur një nga frutat e preferuara është pikërisht shalqini. Përveç se i pasur me vlera ashqyese, konsumimi i tij i sjell një fresi tjetër organizmit.

Ky frur veror rritet me shumicë në vendin tonë, dhe ka një çmim të përballueshëm për këdo, por përveç shijes së mirë që ka ky frut. Më poshtë do t’ju rendisim disa arsye se pse duhet që fëmija juaj të konsumojë sa më shumë nga ky frut.

1.Siguron një dehidratim të mirë duke balancuar nivelin e ujit në organizëm.

 

 

2. Përforcon shëndetin e zemrës dhe ul rrezikun e shfaqjes së astmës.

3. Vitamina C që përmban ky frut forcon sistemin imunitar.

4. Prania e vitaminës A tek ky frut ndihmon në shëndetin e syve, duke i mbrojtur nga sëmundjet.

5. Zhvillon kockat pasi përmban kalçium dhe magnez.

6. Ka sasi të konsiderueshmetë vitaminës B (B kompleks), që ndihmon në sistemin nervor, qelizat e kuqe të gjakut, rregullimin e karbohidrateve, etj.

7. Ndikon në tretje, pasi ka sasi të mëdha të fibrave.