Veseli: Takimi i sotëm, hap drejt shtensionimit të situatës

Veseli: Takimi i sotëm, hap drejt shtensionimit të situatës

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka përgëzuar sot Presidenten Atifete Jahjaga për iniciativën që të mbledhë në tryeze për bisedime përfaqësuesit e partive politike në vend.

Veseli, i cili nuk mori pjesë në këtë takim, tha se ky takim “është një hap pozitiv në drejtim të shtensionimit të situatës politike në vend”.

“E përgëzoj Presidenten Jahjaga për këtë inciativë të saj dhe njëkohësisht e inkurajoj që të vazhdoj edhe më tutje, që në këtë mënyrë, të ndihmoj dialogun e domosdoshëm në mes pozitës dhe opozitës, në funksion të tejkalimit të situatës së krijuar,” ka thënë Veseli në një komunikatë për media.

Sipas Veselit, takimet janë mënyra e vetme e ecjes përpara të vendit tonë dhe se kjo është pritshjmëri e qytetarëve të vendit.

Veseli sot nuk ishte prezent në takimin e organizuar nga Jahjga pasi që një gjë e tillë ishte kërkuar nga Ramush Haradinaj, kryetar i Aleancës për Ardhmërinë e Kososvës.

Inasjder ka raportuar sot gjatë ditës se Veseli ka qenë i futar në takim, por mospjesëmarrja e tij në takim ka qenë kusht i Haradinajt që ai të merrë pjesë në bisedime./Inasjderi