Veseli: Tribunali Ndërkombëtar për krimet që Serbia ka kryer në Kosovë është i pashmangshëm

Veseli: Tribunali Ndërkombëtar për krimet që Serbia ka kryer në Kosovë është i pashmangshëm

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli në ditën Ndërkombëtare për të Zhdukurit, ka thënë se shteti serb ka përgjegjësinë direket dhe ende mbanë në ankth shumë familje nga Kosova, duke mbajtur të fshehura shumë informacione që ata i kanë për njerëzit e rrëmbyer e pastaj të vrarë e masakruar, njofton Insajderi.

Ai ka shkruar në Facebook se 21 vite pas përfundimit të luftës, në listën e personave të pagjetur të Kosovës ende figurojnë edhe 1647 emra.

“Shteti serb ka përgjegjësinë direket dhe ende mbanë në ankth shumë familje nga Kosova, duke mbajtur të fshehura shumë informacione që ata i kanë për njerëzit e rrëmbyer e pastaj të vrarë e masakruar. Dhimbja dhe vuajtjet e familjeve dhe të afërmve të viktimave është tejet e madhe. Bashkësia ndërkombëtare duhet të ushtroj trysni, që krimet e kryera nga Serbia të mos vazhdojnë të mbulohen, duke ikur nga përgjegjësitë minimale humane për të pranuar fajin dhe respektuar viktimat. Formimi i Tribunalit Ndërkombëtar për gjenocidin dhe krimet që Serbia ka kryer në Kosovë është i pashmangshëm”, ka thënë ai./Insajderi.com