Vetëvendosje e dërgon presidentin Thaçi në Kushtetuese

LVV e ka dërguar në Gjykatën Kushtetuese presidentin Thaçi për shkak të ndikimit të tij në votën e Haxhi Shalës për Qeverinë Hoti.

Vetëvendosje e dërgon presidentin Thaçi në Kushtetuese

Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje e ka dërguar në Gjykatën Kushtetuese presidentin e vendit, Hashim Thaçin.

Shkak i kësaj sipas partisë së Albin Kurti është vota e deputetit Haxhi Shala i cili kishte thënë se ka votuar Qeverinë Hoti pas vizitës së presidentit Thaçi dhe kryeministrit, Ramush Haradinaj në shtëpinë e tij gjatë mesnatës..

“Presidenti ka bërë shkelje të rëndë të Kushtetutës. Ai në mënyrë të drejtpërdrejtë ka ndikuar që deputeti Shala ta ndryshoj qëndrimin dhe votën në seancën e jashtëzakonshme plenare të Kuvendit të Republikës të datës 3 qershor”, thuhet ndër tjerash në njoftimin e LVV-së. /Insajderi.com/

Njoftimi i plotë:

Grupi Parlamentar i Lëvizjes VETËVENDOSJE! dorëzoi në Gjykatën Kushtetuese kërkesën për vlerësimin e veprimeve antikushtetuese të Presidentit në rastin e nxitjes, bindjes dhe detyrimit të deputetit Haxhi Shala për të ndryshuar qëndrimin për votën ndaj Qeverisë edhe ashtu jolegjitime.

Jashtë autorizimeve e në cenim të rëndë të vlerave, parimeve kushtetuese e demokratike, të ndarjes së pushteteve e ndërhyrje në kompetencat e Kuvendit, Presidenti ka bërë shkelje të rëndë të Kushtetutës. Ai në mënyrë të drejtpërdrejtë ka ndikuar që deputeti Shala ta ndryshoj qëndrimin dhe votën në seancën e jashtëzakonshme plenare të Kuvendit të Republikës të datës 3 qershor.

Si një Qeveri pa legjitimitet dhe e paligjshme, të vetmen mbështetje e kishte tek aranzhimet jokushtetuese në të gjitha fazat e saj. Tablonë e plotë të veprimeve antikushtetues të kësaj skeme e përmbushi rasti i ndërhyrjes dhe ndikimit mbi deputetin Haxhi Shala, duke i shkuar në shtëpi pasmesnatës. Këtë fakt, e shpalosi edhe publikisht deputeti i shënjestruar, por u konfirmua edhe nga vetë Thaçi e Haradinaj.

Është e tepërt të thuhet më, se Kushtetuta e Republikës së Kosovës nuk i lejon Presidentit rol aktiv në skenën politike, sepse kjo çfarë ka bërë Thaçi nuk është vetëm angazhim aktiv politik, por edhe ndërhyrje e rëndë në rendin tonë kushtetues, por as si e tillë nuk është e para.