Videloja e famshme “Fortnite” largon makinat e policisë në sezonin e ri

Videloja e famshme “Fortnite” largon makinat e policisë në sezonin e ri

Fortnite, një nga lojërat më të njohura në botë, raportohet se ka hequr makinat e policisë në sezonin e saj të fundit ndërsa protestat kundër brutalitetit të policisë kanë shpërthyer në të gjithë Shtetet e Bashkuara, njofton CNN, transmeton Insajderi.

Wall Street Journal fillimisht raportoi lajmet, dhe përdorues të shumtë në Reddit gjithashtu vunë re ndryshimin.

Fortnite police car [Replace] - GTA5-Mods.com

Makinat e policisë në versionet e mëparshme të lojës ishin për qëllime dekorative dhe nuk mund të drejtoheshin nga lojtarët, sipas gazetës, njofton Insajderi.

Epic Games lëshon rregullisht sezonet e reja Fortnite për të mbajtur lojtarët të angazhuar. Por lansimi i sezonit më të fundit të lojës, u vonua për pak kohë për shkak të protestave dhe zemërimit të përhapur për vdekjen e George Floyd në duart e një oficeri policie në Minneapolis.

“Ngjarjet e fundit janë një alarm i rëndë i padrejtësive në vazhdim në shoqëri, nga mohimi i të drejtave themelore të njeriut deri në ndikimin e racizmit ndaj njerëzve me ngjyrë”, tha Epic Games në një postim në blog në 3 qershor. “Ekipi është i gatshëm për të lëvizur Fortnite përpara, por ne kemi nevojë për të balancuar fillimin e Sezonit 3 me kohën që ekipi të përqëndrohet në veten e tyre, familjet e tyre dhe komunitetet e tyre”.