Volocopter e ka krijuar taksin autonom fluturues që mund të “rezervohet” me telefon të zgjuar

Volocopter e ka krijuar taksin autonom fluturues që mund të “rezervohet” me telefon të zgjuar

Taksi i parë fluturues nga Volocopter, e ka realizuar me sukses fluturimin e parë urban, më 14 shtator në Mercedes-Benz Museum në Shtutgart të Gjermanisë.

Qëllimi i kompanisë që merret me krijimin e makinave për lëvizshmëri ajrore, është që nëpërmjet “taksive ajrorë” ta bëjë transportin urban të sigurt, të qetë dhe pa ndotje nga gazrat.

Për këtë taksi fluturues, Daimler ishte investitori i parë, që kontribuoi me 27 milionë euro në vitin 2017, derisa rreth 50 milionë euro u grumbulluan gjatë këtij viti me ndihmën e Geely, raporton Verge.

VoloCity do të bëhet makina e parë komerciale e licencuar e Volocopter, që mund të akomodojë dy persona dhe të ofrojë bagazh për çantat e dorës. Me autonomi prej 35 kilometrave, mund të lëvizë me shpejtësi deri në 110 kilometra në orë.

Lëvizja e 18 motorëve të fluturakes, mundësohen nga nëntë bateri që mund të ndërrohen brenda pesë minutave, për të shmangur nevojën e ndërprerjes së fluturimit.

Prodhuesi pretendon se është edhe shumë i qetë, sepse 19 motorët e tij, funksionojnë në një “brez të frekuencës së ngushtë”, që bënë zhurmë dy herë më të lartë, se një rotor i vetëm.

Deri në fund të vitit, Velocopter planifikon ta hapë një “VeloPort” në Singapor, që do të funksionojë si një aeroport, ku udhëtarët do të qëndrojnë në hapësirat e brendshme, derisa presin të nisen. Do të ketë edhe një qendër operimesh, si dhe pjesën ku këto makina ajrore do të mirëmbahen.

Në fotografitë e mëposhtme, mund të shihni se si do të dukej në një të ardhme, sikur të funksionojë si duhet lëvizshmëria ajrore.

Fluturimin e parë zyrtar, ky taksi fluturues e bëri në Mercedes-Benz Museum në Shtutgard të Gjermanisë

Për të filluar investimi në këtë taksi ajror, Daimler dhuroi 50 milionë euro, derisa fondi grubulloi deri në 50 milionë me ndihmën e Geely

Volocopter bëri histori gjatë vitit 2011, pasi arriti që me sistemin elektrik të bëjë ngritje vertikale dhe të aterronte nën drejtimin e pilotit

Fluturakja VoloCity, do të bëhet makina e parë komerciale e Volocopter

Sipas prodhuesit, ky taksi fluturues, është produkt i mbi 1,000 testeve të suksesshme në ajër

Volocity mund të akomodojë dy persona, si dhe ka hapësirë për çantat e dorës

Me autonomi prej 35 kilometrash, mund të arrijë shpejtësi deri në 110 kilometra në orë

”VoloCity është Volocopteri ynë më i fuqishëm. Ky është rezultat i të dhënave nga testimet, që i kemi kryer gjatë viteve të fundit”, ka thënë drejtuesit i Volocopter, Florian Reuter

“Me Volocopter do të hapim rrugët e para komerciale ajrore dhe të sjellim në jetë Urban Air Mobility”, ka shtuar ai

Njëjtë sikur Uber dhe Lyft, klientët mund të kërkojnë shërbimet e tij nëpërmjet telefonit të zgjuar

Ka sistem asistente dhe mbi 100 procesorë për stabilitet dhe kontroll. Nëse piloti e humb kontrollin, fluturakja sërish vazhdon të qëndrojë në të njëjtin pozicion

Nëse në 75 metra lartësi, dëgjohet sikur një helikopter i vogël në 500 metra lartësi

I ka nëntë bateri, që i furnizojnë 18 motorë

Kompania gjithashtu pretendon se VoloCopter plotëson kërkesat e standardit të certifikimit të Agjensisë së Sigurisë së Aviacionit të Bashkimit Evropian

Autoriteti i Rrugëve dhe Transportit në Dubai, nënshkroi një kontratë me kompaninë gjermane Volocopter më 2017, që i mundëson të testojë këto makina fluturuese