Votat e diasporës – ja sa aplikime erdhën nga ShBA-të

Votat e diasporës – ja sa aplikime erdhën nga ShBA-të

Mbi 280 vota nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës që erdhën me postë në Kosovë, janë konsideruar të vlefshme nga Komisioni Qnedror i Zgjedhjeve.

Numri i saktë i votave të ardhura nga diaspora, dhe të konsideruara të vlefshme, është 289.

Ndërkaq, nga 11 mijë e 449 votues të regjistruar në Gjermani, vota të vlefshme janë pranuar vetëm 5892 vota, kurse nga 9842 votues të regjistruar në Zvicër vetëm 3944 vota janë pranuar si të vlefshme.

516 vota kanë arritur nga Suedia, 486 nga Italia, 421 nga Franca e 307 nga Belgjika.