Votimi për Brexit mund të shtyhet

Votimi për Brexit mund të shtyhet

Kryeministrja britanike, Theresa May kishte planifikuar të jepte një deklaratë për deputetët në lidhje me votimin e së martës mbi marrëveshjen e Brexit, por ajo është duke u vonuar, raporton BBC.

Kjo do të pasohet nga një deklaratë nga Udhëheqës i Dhomës së Përbashkët të Mbretërisë së Bashkuar, Andrea Leadsom, dhe pastaj një deklaratë nga sekretari i Brexit për nenin 50.

Dy burime të kabinetit kanë thënë për BBC se votimi i planifikuar për të martën për Brexit, do të shtyhet

Nuk ka ende ndonjë konfirmim zyrtar për këtë.

‘Downing Street’ kishte këmbëngulur se votimi do të vazhdonte, pavarësisht se zonja May pritet gjerësisht ta humbasë atë.

Por një burim i tretë i kabinetit i ka thënë për BBC se votimi është “definitivisht jashtë”.

Për marrëveshjen është rënë dakord me BE-në – por ajo duhet të mbështetet nga Parlamenti i Mbretërisë së Bashkuar, nëse Britania e Madhe do të largohet nga BE-ja më 29 mars me planet për një marrëdhënie të ardhshme dhe të drejtat e garantuara të shtetasve të BE-së në Britani të Madhe – dhe qytetarëve të Britanisë së Madhe në BE.

May mendohet se po përpiqet të bindë deputetët që të mbështesin marrëveshjen e saj duke sugjeruar që kthimi i Irlandës së Veriut, pika kryesore që ata kundërshtojnë, mund të modifikohet.

Ajo ka folur gjithashtu me krerët e BE-së për rihapjen e marrëveshjes së tërheqjes, diçka që të dy palët e kanë përjashtuar më parë.

Ajo vjen pasi Gjykata Evropiane e Drejtësisë vendosi që Britania e Madhe mund ta anulojë Brexit-in pa lejen e 27 anëtarëve të tjerë të BE-së.

Zëdhënësja e Komisionit Europian, Mina Andreeva tha se BE nuk do të rinegociojë Marrëveshjen e Brexit-it