Vrasësi serial në Gjermani: Infermieri ka vrarë më shumë se 100 pacientë

Vrasësi serial në Gjermani: Infermieri ka vrarë më shumë se 100 pacientë

Testet toksikologjike kanë treguar që infermieri gjerman ka vrarë të paktën 100 persona në dy spitalet ku kishte punuar.

Hetuesit besojnë që Niels Hoegel, i cili aktualisht është duke vuajtur dënimin për dy vrasje, duke administruar sistematikisht doza fatale të medikamenteve për zemër për pacientët nën kujdesin e tij.

Ai e ka bërë këtë me qëllim që të impresionoj kolegët e tij duke i ringjallur pacientët, mirëpo shumica prej tyre kanë vdekur.

Aktakuza të reja pritet që të iniciohen vitin e ardhshëm.

Aktualisht edhe thënë që Hoegel ka vrarë 38 pacientë në Oldenburg dhe 62 në Delmenhorst, në mes të viteve 1999 deri në 2005.

Në qoftë se shpallet fajtor për këto vrasje, infermieri do të shndërrohet në vrasësin serial më të keq pas luftës në Gjermani.