Vuçiq: Jam shumë i lumtur kur Thaçi është i qetë dhe i sigurt

Vuçiq: Jam shumë i lumtur kur Thaçi është i qetë dhe i sigurt

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq deklaroi sot se forcat speciale të Kosovës filluan të tërhiqen nga veriu i Kosovës.

Ai tha në Parlamentin serb se çështja kryesore që çoi në tërheqje ishte reagimi i bashkësisë ndërkombëtare, i cili tha se kishte pasur një tejkalim të përdorimit të forcës.

“Sipas informacionit që kemi, vetëm katër makina të tyre janë në veri të Kosovës dhe po tërhiqen. Ky është një lajm i mirë për ruajtjen e paqes dhe stabilitetit, dhe për qytetarët tanë në Kosovë”, tha Vuçiq.

Ai vuri në dukje se plani i forcave të Kosovës ishte arrestimi i 26 personave dhe se 19 prej tyre nga veriu i Kosovës u dërguan në pjesën jugore të Mitrovicës së Kosovës. Vuçiq beson se provokimet do të vazhdojnë.

“Hashim Thaçi ka thënë se e di se nuk mund të shkojmë në Kosovë, pasi atje NATO pret dhe e di sa e vështirë është situata për ne. Dhe jam shumë i lumtur kur Thaçi është i qetë dhe i sigurt se i di të gjitha mirë dhe të gjitha i kupton mirë “tha Vuçiq.