Vuçiq: Kosova vetëm në korridore të OKB-së

Vuçiq: Kosova vetëm në korridore të OKB-së

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq tha sot se në OKB nuk ka karrige për Kosovën që të bëhet anëtare e saj.

“Unë pothuajse jam i sigurt se nuk ka asgjë nga ai mësim”, u tha Vuçiq gazetarëve gjatë vizitës së tij të sotme në Zagubica, ku ai mori pjesë në hapjen e një rruge të re.

Kur u pyet në lidhje me lobimin e përfaqësuesve të Kosovës për të marrë një karrige në OKB, Vuçiq tha se për ta nuk është asgjë e re dhe se këtë e dinë shumë mirë të gjithë.

Ai ka thënë se përfaqësuesit kosovarë po përdorin shumë parash për të arritur në OKB, përderisa këtë gjë nuk e bënë edhe Serbia.

“Kjo është një luftë konstante, ka filozofi, Kosova 500 herë është bashkuar në OKB dhe janë ende vetëm në korridore”, ka thënë ai.