VV e përkrah marshin protestues për dhunimin dhe vrasjen barbare të 11-vjeçarit

VV e përkrah marshin protestues për dhunimin dhe vrasjen barbare të 11-vjeçarit

Lëvizja Vetëvendosje përmes një komunikate për media kanë bërë të ditur se do të përkrahin marshin “Kundër vrasjeve Institucionale”, duke ju referuar rastit që ndodhi ditë më parë në Fushë-Kosovë, ku u dhunua dhe vdiq një 9-vjeçare.

Përmes një njoftimi është bërë e ditur se përfaqësues së kësaj partie, janë duke hulumtuar në detaje rastin e përdhunimit dhe të vrasjes së të riut nga Fushë Kosovë.

Sipas tyre, ajo se cka kanë arritur deri më tani është se policia dhe prokuroria pas procedimit të rastit e kanë neglizhuar atë në tërësi.

Këta sipas VV-së janë përgjegjësit kryesorë për këtë rast.

“Përdhunimi i 11 vjeçarit për të disatën herë, paraqitja e rastit, dhe më pas vrasja e tij, janë tregues që në Kosovë nuk funksionon shteti i së drejtës dhe nuk ka institucione që kujdesen për qytetarët e këtij vendi; janë tregues që nëse dikush kërcënohet atëherë më mirë të shohë për alternativa të tjera sesa të presë mbrojtje nga institucionet. Kjo është e papranueshme.

Reagimi institucional ndaj rasteve të paraqitura në vendin tonë po merr trajtat e një fenomeni këmbëngulës e shqetësues. Vitin e kaluar kishim rastin e një të riu rom, 18 vjeçar, që u dënua me 7 vite burg, për 450 euro që thuhet se i kishte vjedhur nga një bankë; këtë vit patëm rastin e një gruaje rome që u sulmua më shumë se dy herë dhe së fundi këtë vrasje makabre të një 11 vjeçari rom për të cilin rast kaluan dy ditë, e deri kur filloi çështja të bëhet më publike nuk pati asnjë reagim”, kanë shkruar nga Vetëvendosje.

Përmes kësaj komunikate është bërë e ditur se Vetëvendosje e përkrahë marshin e organizuar për sot.