Xiaomi ka një plan për t’i bërë telefonët 5G me kosto të përballueshme

Xiaomi ka një plan për t’i bërë telefonët 5G me kosto të përballueshme

Kompania tashmë tha se të gjithë telefonët me çmim mbi 285 dollarë që do të prezantohen vitin e ardhshëm do të kenë 5G.

Xiaomi së shpejti mund të bëhet një prej lojtarëve më të mëdhenj në 5G pas premtimit për lançimin e 10 modeleve 5G vitin e ardhshëm.

Kompania tashmë tha se të gjithë telefonët me çmim mbi 285 dollarë që do të prezantohen vitin e ardhshëm do të kenë 5G.

Ky premtim i radhës vjen nga CEO i Xiaomi Lei Jun. Kjo lëvizje mund ti bëjë telefonët 5G me kosto më të përballueshme. Aktualisht shumica e telefonëve 5G janë flagship me kosto të ulët.

Galaxy A90 5G është një prej telefonëve 5G me kosto më të përballueshme por kushton plot 860 dollarë.

Xiaomi nga ana e tij shet telefonë 5G si Xiaomi Mi Mix 3 5G dhe Mi Mix Alpha. Por nuk është vetëm Xiaomi ai që po shtyn prej 5G për 2020. Apple më në fund do të sjellë 5G tek linja e iPhone, konkretisht me iPhone 12.