Zemaj prezanton hapat e radhës për menaxhim të pandemisë Covid-19

Zemaj prezanton hapat e radhës për menaxhim të  pandemisë  Covid-19

Ministri i Shëndetësisë , Armend Zemaj, ka bë rë  prezantimin e hapave të  rijnë që  duhet ndjekur për të  menaxhuar dhe luftuar pandeminë̈  Covid-19, ku mes tjerash ka paralajmëruar se Ministria e Shëndetësi  është  në  proces të  licencimit te laboratorë̈ ve privat të  cilët do të  merren me testime, njofton Insajderi.

Tutje Zemaj ka sqaruar edhe hapat që  duhet ndjekur lokalet e gastronomisë  dhe marketet.

Në  kuadrin e kë tyre masave qendrat tregtare ushqimore dhe jo ushqimore të obligohen që  të kenë një punonjës i cili nuk lejon hyrjen brenda të konsumatorëve pa maska, në qendrat tregtare ushqimore mos të lejohet hyrja e konsumatorëve pa karrocë të blerjes ( sepse ajo vet e krijon distancën mes personave sa janë në market), lokalet e gastronomisë të jenë të obliguara qe një numër të tavolinave t’i kufizojnë për mos lejim për shërbim, etj.

Ditë ve të  fundit, si pasojë  e masave të  reja, numri i të  infektuarve në  baza ditore ka rënë  dukshëm./Insajderi.com