Zgjedhjet 2020: Rezultati mund të vonojë më shumë se që është menduar

Zgjedhjet 2020: Rezultati mund të vonojë më shumë se që është menduar

Rezultati i zgjedhjeve presidenciale të SH.B.A.-së është në teh, me Donald Trump dhe rivalin e tij Joe Biden duke garuar në shtetet kryesore.

Trump, një Republikan, pretendoi të ketë fituar dhe u zotua të nisë një sfidë të Gjykatës së Lartë, duke pretenduar fitoren pabazë.

Më herët Z. Biden, tha se ai ishte “në rrugën e duhur” për fitore.

Miliona vota mbeten të pa numëruara dhe asnjë kandidat nuk mund të pretendojë me besueshmëri fitoren ende. Nuk ka prova të mashtrimit.

Me kombin në avantazh, rezultati përfundimtar mund të mos dihet për ditë me radhë.

Më shumë se 100 milion njerëz hedhin votat e tyre në votimet e hershme para ditës së zgjedhjeve, duke vendosur SH.B.A. në kursin e pjesëmarrjes më të lartë në një shekull./Insajderi.com

BBC News