Zjarret përfshijnë prapë Kaliforninë Jugore

Zjarret përfshijnë prapë Kaliforninë Jugore

Një zjarr i egër ka detyruar evakuimin e 100,000 njerëz në Kaliforninë e Jugut.

Zjarri Silverado shpërtheu pak para lindjes së diellit të hënën në Orange County, në jug të Los Angeles.

Deri në pasditen e vonë, flakët kishin djegur rreth 7,200 hektarë (2,915 hektarë), njoftoi Agjencia Shtetërore e Zjarrit. Rreth 5,000 zjarrfikës po luftojnë me zjarret në të gjithë shtetin.

Zjarret më të këqija në 18 vjet filluan në Kaliforni në gusht.

Këto zjarrje kanë qenë përgjegjës për më shumë se 30 vdekje dhe kanë dëbuar mijëra njerëz nga shtëpitë e tyre.

Erërat po shtyjnë flakët në zjarrin Silverado më afër shtëpive në qytetin Irvine,ku ndodhen shtëptë e rreth 280,000 njerëz.

Dy zjarrfikës janë djegur seriozisht gjatë trajtimit të zjarrit./Insajderi.com

Burimi: BBC News