Zjarrfikësit kroatë që shpëtuan pasagjerët e autobusit: Asgjë nuk mund t’ju përgatisë për skena të tilla

Zjarrfikësit kroatë që shpëtuan pasagjerët e autobusit: Asgjë nuk mund t’ju përgatisë për skena të tilla

Komandanti i Ndërmarrjes së Shërbimeve Publike “Sllavonski Brod”, Ivan Vuleta dhe Zëvendës Komandanti, Mario Tonçek komentuan aksidentin tragjik në autostradën A3 afër Sllavonski Brod, në të cilin mbetën të vdekur dhjetë kosovarë pas rrokullisjes së autobusit të linjës Frankfurt-Prishtinë. Ata ishin të parët që arritën në vendin e ngjarjes.

“Raporti i parë ishte se një autobus që kishte dal jashtë autostradës po digjej, por kur arritëm në vendin e ngjarjes pamë që zjarri ishte shuar, por gjetëm një skenë të tmerrshme, shumë të plagosur dhe shumë të vdekur. Ekipet tona që erdhën në fushë menjëherë kërkuan ndihmë nga JVP. Duke pasur parasysh afërsinë e njësisë, ajo erdhi shpejt”, tha fillimisht Tonçek.

“Ata menjëherë filluan të tërheqin pasagjerët të cilët nuk dolën me iniciativë të tyre, me britmat dhe ankesat e tyre, dhe pastaj ata filluan të shpëtonin njerëzit e bllokuar që ishin në autobus dhe nën autobus. Skenat definitivisht nuk janë për të gjithë, ato janë trauma të rënda, si për udhëtarin ashtu edhe për ekipet e shpëtimit. Asgjë nuk mund t’ju përgatisë për skena të tilla. Nuk mbaj mend një aksident kaq të madh me kaq shumë fatalitete dhe lëndime”, shtoi Tonçek për rtl.hr.

Ndërsa, Ivan Vuleta tha se, për fat të keq, pas aksidenteve të tilla, nuk ka ndihmë psikologjike për punonjësit e brigadës së zjarrfikësve.

“Megjithëse do të ishte mirë nëse do të kishte një shërbim që do të reagonte menjëherë pas ngjarjeve të tilla, të cilat do të vinin, do të bënin gjithçka të nevojshme me të gjitha shërbimet e urgjencës, është një situatë stresuese dhe ndihma e tillë do të ishte e dobishme”, tha Vuleta.

Ai vetë tha se do të flasë me të 12 zjarrfikësit për të biseduar dhe për t’i pyetur sesi ndihen pas ndërhyrjes së djeshme.

“Në shërbimin tonë, pas ndërhyrjeve të tilla, ne jemi duke bërë një analizë, ne do t’i kushtojmë vëmendje të veçantë ngjarjes së tmerrshme dhe stresit që ata përjetuan, do të flasim me ta dhe, nëse është e nevojshme, do të kërkojmë ndihmë. Duke marrë parasysh përvojën dhe sa kohë jam këtu, nuk mendoj se do të nevojitet ”, tha Vuleta.

Ndërkohë, shoferi 52-vjeçar ka dalë sot para drejtësisë kroate dhe është mbrojtur në heshtje, ndërsa Zyra e Avokatit të Shtetit kroat ka njoftuar se shoferi ishte i lodhur dhe i paaftë për të vozitur./Insajderi.com