Zv/ministri i FSK-së reagon pas paralajmërimeve të NATO-s për Ushtrinë

Zv/ministri i FSK-së reagon pas paralajmërimeve të NATO-s për Ushtrinë

Zëvendësministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Burim Ramadani, ka reaguar  pas deklarimeve që Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg i cili ka thënë se Kosova do të përballet me pasoja serioze nëse vazhdon me transformimin e FSK-së në ushtri.

Me këtë rast Ramadani ka thënë se nuk ka vend për konfuzion pasi që transformimi i FSK-së është në përputhje me direktivat e NATO-së.

“Nuk ka vend fare për konfuzion. Transicioni i FSK-së është në përputhje me angazhimet bilaterale dhe multilaterale të Kosovës me shtetet anëtare të NATO-s, sikurse edhe me Selinë Qendrore të NATO-s. Duhet të kuptojmë vështirësitë e NATO-s për konsensus për shkak të shteteve jonjohëse aty. Ne fatkeqësisht nuk kemi pasur qasje direkte në kryeqytetet e disa prej këtyre shteteve jonjohëse për t’ia shpjeguar procesin dhe planin e Kosovës” ka shkruar Ramadani në Facebook.