​Kurti nga Meja: Nuk është vendi të flas për pingpongun politik

​Kurti nga Meja: Nuk është vendi të flas për pingpongun politik

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti dhe kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani kanë bërë homazhe të memoriali i të pagjeturve në sheshin “Skënderbe”, në ditën e të pagjeturve.

Kurti është pyetur për zhvillimet politike por ka thënë se nuk është vendi të flas për pingpongun politik.

Ai ka thënë se po bëjnë nderime për të gjithë të vrarët në Kosovë.

“Plagët ngelen të hapura, ato kullojnë për familjarët dhe të gjithë shoqërinë tonë dhe nuk duhet të ketë mëshirë për kryerësit e këtyre veprave. Më 29 maj të vitit të kaluar në kuvendin e vitit të kaluar është miratuar ndryshimi i kodit penalë mundëson që kriminelet e luftës të dënohen në mungesë dhe jemi të gatshëm të kontribuojmë si qeveri, por prokuroria është koha ta jep fjalën e vet”, ka thënë ai.

Kurse, Vjosa Osmani tha se pa kthimin e të zhdukurve nuk mund të ketë paqe në mes Kosovës dhe Serbisë.