​Vetëvendosje do t’i publikojë ‘të palarat’ e shpronësimeve në Shipitullë

​Vetëvendosje do t’i publikojë ‘të palarat’ e shpronësimeve në Shipitullë

Lëvizja Vetëvendosje përmes një konference për media ka kërkuar nga kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, që të bëjë publike emrat e të gjithë të kompensuarve në Shipitullë, derisa ka paralajmëruar se në të kundërtën do të ndërmarrë masa komfor ligjit.

Deputetja Arbërie Nagavci tha se gjatë muajve të kaluar qytetarët anekënd komunave të Kosovës janë përballur me reduktime të rrymës dhe jo vetëm se e kanë paguar rrymën, por kanë paguar më shumë sesa që në të vërtetë kanë kushtuar shërbimet, derisa shtoi se KEDS ka vazhduar me avazin e njëjtë të reduktimeve të paarsyeshme.

Meqenëse kjo është një çështje shumë e rëndësishme, e cila e rëndon buxhetin e qytetarëve, Nagavci parashtroi pyetjet drejtuar kryeministrit Haradinaj, për të cilat tha se nëse nuk marrin përgjigje, VV do të shfrytëzojë të gjitha mundësitë që t’i bëjë të ditura të gjitha këto të dhëna për të gjithë qytetarët.

Sipas saj, kryeministri Haradnaj në interpelancën e së hënës për çështjen e qymyrit është përgjigjur në mënyrë abuzive, duke thënë se zgjidhja është kompensimi i banorëve. Derisa shtoi se arsyeja që Kosova nuk ka qymyr qëndron në faktin se miniera e re nuk është hapur.

Sipas Lëvizjes Vetëvendosje, importi i energjisë elektrike për vitin 2017 ka kushtuar rreth 68 milionë euro, ndërsa nga viti 2011 e deri këtë vit mbi 300 milionë euro janë shpenzuar për import të energjisë, porse situata në këtë sektor nuk është përmirësuar.

E krejt këto, sipas Lëvizjes Vetëvendosje, po i hapin rrugë mafisë së energjetikës.

Krejt në fund, deputetja Arbërie Nagavci tha se Vetëvendosje i ka përgatitur edhe rekomandimet, të cilat do të shtrohen në seancën e radhës së Kuvendit të Kosovës.