1 milion e 794 qytetarë më të drejtë votë për 1052 kandidatë për deputetë

1 milion e 794 qytetarë më të drejtë votë për 1052 kandidatë për deputetë

1 milion e 794 mijë e 862 kosovarë kanë të drejtë vote në këto zgjedhje, njofton Insajderi.

Kështu ka bërë të ditur Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë, pasi ka certifikuar listën përfundimtare të votuesve.

Në këto zgjedhje Kosovës i janë shtuar edhe gati 50 mijë votues të rinj ka njoftuar KQZ-ja.

“Numri i votuesve të rinj në këto zgjedhje, që do të votojnë për herë të parë pasi kanë mbushur 18 vjeç pas zgjedhjeve të vitit 2019 është 49 mijë e 198 votues”.

Ndërsa numri i atyre që nuk kanë qenë në listën votuese të, e të cilët konsiderohen të regjistruar për herë të parë në regjistrim qendror civil mes dy palë zgjedhjesh është 10 mijë e 433 votues.

Po ashtu KQZ ka certifikuar 28 subjekte politike për pjesëmarrje në zgjedhjet e parakohshme parlamentare, si dhe 21 parti politike, dy koalicione dhe pesë iniciativa qytetare.

“Numri i përgjithshëm i kandidatëve të certifikuar është 1 mijë e 52 kandidatë”.

“Numri i atyre që nuk kanë qenë në listën votuese të atyre zgjedhjeve, e të cilët konsiderohen të regjistruar për herë të parë në regjistrim qendror civil mes dy palë zgjedhjesh është: 10 mijë e 433 votues”./Insajderi.com