100% e votave të rregulla janë numëruar, kaq ulëse në Kuvend marrin partitë

100% e votave të rregulla janë numëruar, kaq ulëse në Kuvend marrin partitë

Pas numërimit të 100% të votave të rregullta, Lëvizja Vetëvendosje do të ketë 56 ulëse në Kuvendin e Kosovës.

Partia Demokratike e Kosovës 20, Lidhja Demokratike e Kosovës 15 dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës 9.

Në Kuvendin e Kosovës rregullimi i ulëseve behet sipas formulës “Sainte Lague”.

Këto rezultate nuk janë përfundimtare pasi nuk janë numëruar votat me kusht dhe ato që vinë nga diaspora. /Insajderi.com