13 vjeçarja shqiptare lajmërohet nga kampi i të burgosurve të ISIS – Jep një mesazh

13 vjeçarja shqiptare lajmërohet nga kampi i të burgosurve të ISIS – Jep një mesazh

Lufta mes kurdëve dhe forcave turke e ka vështirësuar situatën në kampin e të burgosurve të ISIS në Al- Hol, atje ku ndodhen të paktën 70 shqiptarë, ndër ta gra dhe fëmijë.

Top-Channel ka mësuar të tjera detaje në lidhje me historinë e 13 vjeçares Eva Dumani, e cila u mor së bashku me të vëllanë nga i ati që shkoi për t’ju bashkuar ISIS disa vite më parë. 13 vjeçarja Eva Dumani komunikimin e fundit me familjen e ka patur mbrëmjen e të hënës 21 Tetor.

Përmes një mesazhi zanor lënë në telefonin e familjarëve ajo flet me një zë të dridhur.

I gjithë ku mesazh zgjat 30 sekonda.

Top-Channel e ka dëgjuar këtë mesazh, ku ajo thotë: “Ne jemi mirë. Për ne mos u bëni merak. Lufta është larg. Ça të bëhet për ne do të bëhet për të gjithë. Me gratë dhe fëmijët nuk ka punë kush”.

Tre ditë më parë, kampi Al Hol u raportua nga mediat ndërkombëtare se u mor nën kontroll nga forcat e ISIS.

Atje strehohen mbi 68.000 persona mes tyre 7.000 fëmijë, 3.100 gra, nga 58 nacionalitete të ndryshme,

Reportohet se brënda këtij kampi, një pjesë e grave që iu bashkuan ISIS po luajnë një rol kontrollues.

Ky kamp ishte nën administrimin kurd, por siguria brënda tij ka pësuar luhatje pas ofensivës turke.

Një ditë më parë gazetari shqiptar Taulant Kopliku, që punon për emisionin Italian “Le Iene” dhe që transmetoi historinë e të miturit Alvin Berisha nga kampi Al Hol, tha se 11 vjeçari është i sigurt dhe nën kujdesin e organizatës ndërkombëtare “Save the Children”.

Ndërkohë autoritetet e Lombardisë, po punojnë që t’i japin nënshtetësinë italiane Alvinit, më qëllim që babai të mund ta marrë të miturin në shtetin fqinj.