16 ankesa janë dorëzuar në PZAP rreth procesit zgjedhor

16 ankesa janë dorëzuar në PZAP rreth procesit zgjedhor

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ka pranuar 16 ankesa për parregullsi në ditën e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të cilat u mbajtën me 14 shkurt, njofton Insajderi.

Ankesat janë paraqitur individë, subjekte politike, kandidatë për deputetë dhe organizata.

PZAP-ja njofton se ankesat janë dorëzuar rreth thyerjes së heshtjes zgjedhore, bërjes së fushatës zgjedhore, dërgimit të mesazheve me sms dhe parregullsi në vendvotime, si votim i shumëfishtë dhe mospërputhje të rezultateve.

“Birni ka paraqitur shtatë ankesa, tri subjekte politike kanë paraqitur gjashtë ankesa, një komisionere e LDK-së ka paraqitur një ankesë, një kandidat për deputet i PDK-së ka paraqitur një ankesë dhe një qytetar ka paraqitur një ankesë”, thuhet në njoftimin e PZAP-së.

Nga paneli tutje njoftojnë se afati për vendosjen e këtyre ankesave është 72 orë nga momenti i dorëzimit të ankesave në PZAP dhe me këto vendime do të njoftohen palët me kohë. /Insajderi.com