18 të arrestuar në aksionin kundër krimit të organizuar nga 10 shtete, përfshihet edhe Kosova

18 të arrestuar në aksionin kundër krimit të organizuar nga 10 shtete, përfshihet edhe Kosova

18 persona janë arrestuar gjatë një aksioni të drejtuar nga Policia Kombëtare Spanjolle, në me bashkëpunim të ngushtë me Policinë Shqiptare dhe autoritetet e zbatimit të ligjit dhe imigracionit në Austri, Francë, Itali, Slloveni, Kosovë, Portugali, Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës si dhe mbështetur nga Europol-i, njofton Insajderi.

Ky aksion kishte për qëllim “çmontimin” e një grupi të organizuar të krimit të përfshirë në kontrabandën e migrantëve dhe mashtrimin me dokumente.

Përveç të arrestuarve, autoritetet kanë kryer hetime në dy shtëpi dhe kanë sekuestruar dokumente, pajisje elektronike, para dhe droga.

EUROPOL-i njofton se rrjetet kriminale kanë mundësuar hyrjen e paligjshme të më shumë se 400 shtetasve shqiptarë në Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA./Insajderi.com