20 vjet më parë, 3 familje në Istog u masakruan nga forcat serbe

20 vjet më parë, 3 familje në Istog u masakruan nga forcat serbe

Komuna e Istogut sot pati 20 vjetorin e masakrës së tri familjeve, Lipaj, Zeqiraj dhe Ramqaj.

Në këtë masakër të kryer më 13 prill 1999  nga forcat serbe, u masakruan 4 vajza nën moshën 15 vjeçare, 4 gra dhe 2 burra të moshuar.

Përvjetori u organizua në Shtëpinë Kulturore “Adem Jashari” në këtë komunë ku përveç familjarëve dhe qytetarëve të Istogut, pati edhe politikanë të subjekteve politike./Insajderi.com/