21 vjet nga formimi i PDK-së

21 vjet nga formimi i PDK-së

Kanë kaluar 21 vjet që nga formimi i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), njofton Insajderi.

Më 10 tetor të vitit 1999 është formuar kjo parti që nga themelimi ka pasur kryetar Hashim Thaçin, i cili tani është president i Kosovës.

Pasi që Kushtetuta nuk lejon mbajtjen njëkohësisht të postit të presidentit dhe të kryetarit të partisë, Thaçi dha dorëheqje nga funksionet e tij në këtë subjekt politik.

Pas kësaj, PDK ka mbajtur Kuvendin zgjedhor ku për kryetar ka zgjedhur Kadri Veselin.

Organ ekzekutiv i PDK-së është Kryesia, e cila zgjidhet nga Këshilli Drejtues.

Partia Demokratike e Kosovës ka nisur historinë e saj qeverisëse nga viti 2001-2004, atëherë kur u zgjodh kryeministër Bajram Rexhepi bashkë me dy ministra nga kjo parti.

Pas zgjedhjeve të 17 nëntorit 2007, PDK-ja konfirmohet si forca e parë politike në vend.

PDK në zgjedhjet e mbajtura një vit më parë, u radhit e treta, në të cilin vend bie për herë të parë në historinë e saj. /Insajderi.com