25 vjeçarja vdes pas lindjes, familjarët kërkojnë drejtësi para gjykatës me foshnjën në duar

25 vjeçarja vdes pas lindjes, familjarët kërkojnë drejtësi para gjykatës me foshnjën në duar

Seanca gjyqësore ndaj dy mjekëve në Elbasan të arrestuar si përgjegjës për vdekjen e 25 vjeçares pas lindjes, është shoqëruar me protesta dhe tensione.

Familjarët e të ndjerës kërkojnë drejtësi para dyerve të Gjykatës. Në protestën e tyre ata kanë marrë edhe foshnjën e porsalindur.

“Të mendojnë vetëm një gjë kur të mbushi kjo goca ime 1 vjeç, a do e festoj unë ditëlindjen. A do ia festojmë dot një ditëlindje. Nuk do ia festojmë dot se na kujtohet ngjarja tjetër.”-u shpreh burri i të ndjerës.

Kanë qenë të paktën 30 familjarë që protestuan para Gjykatës, ku u dha vendimi për dy mjekët e arrestuar, Nikollaq Thano dhe Mehmet Ibaj, për të cilët u caktua detyrim paraqitje.

Prokurori Xhelian Seferi pasi referoi para gjykatës hetimin e plotē të çështjes nē ngarkim tē dy mjekëve kërkoi që ndaj tyre të caktohej masa “Detyrim Paraqitje” .

Edhe Gjyqtarja Pajtime Fetahu pasi u tërhoq për vendim bëri me dije se la në fuqi kërkesën e Prikurorit.

Ndërsa Demir Çiftja , avokat i Mjekut Reanimator Nikollaq Thano, kërkoi lirimin e menjëhershëm të klientit të tij. Sipas avokatit, arrestimi i Reanimatorit Nikollaq Thano është i paligjshëm.

Edhe Ilir Murra, avokati i mjekut Kardiolog Mehmet Ibaj kërkoi lirimin e menjëhershëm të klientit të tij. Sipas avokatit Murraj ,arrestimi i mjekut kardiolog është i paligjshëm dhe ndaj tij nuk duhet të jepet asnjë masë.