4.950 pako me vota nga diapsora janë refuzuar

4.950 pako me vota nga diapsora janë refuzuar

11.800 pako me fletëvotime nga diaspora janë aprovuar, ndërsa 4.950 janë refuzuar, përcjell Insajderi.

Kështu ka deklaruar, zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valmir Elezi, gjatë një konferencën për media.

Ai ka treguar arsyet e refuzimit të shumë votave të supozuara nga mërgata.

“Disa prej këtyre pakove janë dërguar nga persona që nuk janë të regjistruar si votues jashtë Kosovës; disa të tjera për shkak se janë dërguar nga persona që janë refuzuar në periudhën e aplikimit. Në disa raste pakot janë dërguar nga votues të paidentifikuar (votim grupor); apo se në pakon që kanë dërguar kanë bashkangjitur dokumente jovalide”, tha ai.

Elezi ka njoftuar se nga 2382 vendvotime janë procesuar në sistem të dhënat nga formularët e subjekteve politike për 2247 vendvotime (94.33%) dhe të dhënat për formularët e kandidatëve për 1814 vendvotime (76.15%). /Insajderi.com