668 të moshuar mbi moshën 80 vjeçare janë vaksinuar deri më tash

668 të moshuar mbi moshën 80 vjeçare janë vaksinuar deri më tash

668 persona mbi moshën 80 vjeçare janë vaksinuar me AstraZeneca në Kosovë

Kështu ka thënë Koordinatori i Qendrës së Vaksinimit në Prishtinë, Niman Bardhi.

“Sot kemi filluar me grup-moshën 80-84 vjeçare. Dhe deri më tani procesi i vaksinimit ka ecur mirë. Po ashtu edhe sot po ecën mirë me këtë kategori. Deri në këto çaste që ne po flasim kemi të vaksinuar 100 persona, ndërsa numri total i të vaksinuarve nga grup-moshat mbi 80 vjeç i kemi gjithsej 668 persona të vaksinuar”, ka pohuar Bardhi.

Vendi ynë ka pranuar 24 mijë doza vaksinash nga program COVAX, që janë të vetmet deri më tash.

Ndërsa, ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka deklaruar se kontingjentet e tjera me vaksina do të vinë në Kosovë në fund të prillit apo në fillim të majit. /Insajderi.com