fbpx

“A do me të qitë jashtë. Rri qaty mirë je”, Xhavit Haliti ia ndal fjalën deputetit të Vetëvendosjes

“A do me të qitë jashtë. Rri qaty mirë je”, Xhavit Haliti ia ndal fjalën deputetit të Vetëvendosjes

Kryesuesi i seancës së Kuvendit të Kosovës, nënkryetari Xhavit Haliti ka kërkuar nga deputetët që të jenë prezent në ora 15.30 që të jenë prezentë për votimin e ligjeve, në të kundërtën do të merren masa ndëshkuese, gjegjësisht ndalja e meditje ditore.

Në lidhje me këtë ka reaguar deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Sami Kurteshi, i cili e ka quajtur të padrejtë këtë masë. Por, i menjëhershëm ka qenë reagimi i kryesuesit Xhavit Haliti, i cili ka kërkuar që t’i ndalet menjëherë fjala deputetit Kurteshi.

“E di kur mundesh me folë. Ankohu në të Gjykatën Kushtetuese… Kam të drejtë. Vazhdojmë me shqyrtimin e raportit të Komisionit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale… Unë e komentoj rregulloren, ti nuk e komenton… Nuk je Ombudsperson më, kurrfarë të drejte nuk ke. Nëse të shkelen të drejtat, mund të ankohesh. Nuk ke të drejtë në kundërshtim me rregulloren ta marrësh fjalën… A don me të qitë jashtë. Rri qaty mirë je”, i ka thënë Haliti deputetit të Vetëvendosjes, derisa Kurteshi po fliste nga karrigeje e tij, por të cilit i ishte ndalur zërimi.