A është Policia e Kosovës institucion i besushëm?- flasin nga IPK-ja

A është Policia e Kosovës institucion i besushëm?- flasin nga IPK-ja

Policia e Kosovës është vlerësuar si një nga insitucionet më të besushme dhe me të sukseshme në rajon.

Disa organizata e qesin në sondazhe si shumë institucion i besueshëm që ka histori me dhunën.

Vetëm gjatë këtë viti Policia e Kosovës ka pasur shumë skandale, sa i përket dhunës së ushtruar ndaj qytetarëve gjatë arrestimit të tyre e sidomos në stacione policore.

Sa i përket besushmërisë  në Polici, për InDoks ka folur Kushtrim Hodaj nga Inspektorati Policor i Kosovës(IPK), shifrat të cilat janë alarmante.

“IPK-ja vazhdimisht ka pas raste ku qytetarët janë keqtrajtuar apo shkaktim të lëndimeve nga zyrtarët policore në pesë vitet e fundit. Mbi 100 raste penale nga IPK-janë dërguar janë përcjell në Prokuroritë kompetente me kallzëime penale apo raporte veçanta, nëse i marrin  shifrat e këtij viti të raportit nëntë mujor , dikun 16 raste  që janë trajtu si raste penale si keqtrajtim apo shkaktim lëndimit trupor nga Policia”, ka thënë Hodaj.

InDoks në këtë dokumentar do të sjell raste që nuk i ka parë publiku deri tash. Edhe do të rikujtojë skenat kur policët, edhe në mënyrë masive treguan se sa mund të jenë të dhunshëm. Edhe zbulohen të dhëna shqetësuese për numrin e policëve që janë nën hetime/InsajderiInDoks